Bilder

Randi har lagt upp bilder på facebook...så jag snodde dom och la upp dom här. Haah!






Scrabble Night!




Jag ville inte vara med...







Jag och Randi i väntan på tåget




26/4

När jag vakna igår mådde jag inte alls bra..seg, trött och förkyld.Vi blev inbjudan på grillparty hos grannen men jag ångra mig i sista minuten och stannade hemma..hade ingen lust alls. När Claude kom tillbaka berätta han att hans mamma har massa gäster över och att dom vill träffa mig..Jahap! På med sminket och gå ner i vardagsrummet och hälsa på allihopa. Vi åt jäättegod karibisk mat som Claude´s mamma hade gjort. Trevligt var det och jag börjde må bättre så vi bestämde oss för att ringa Dan och fråga vad som skulle hända i går kväll. Han berättade att dom var på en irländs pub på Coney Island Ave, och att stället sööög. Men vi ville dit ändå. Phillip hängde också på.
Dan hade rätt...stället var skit..så vi mosade in 6 personer i en bil och åkte över till Ashley´s hus. Hände inte så mycket där..vi satt mest och snackade. Vi fick reda på att en av killarna skulle bli utvald av ett känt amerikansk footballs lag idag..Han trodde det skulle bli Patriots..men han var inte säker..
Kul kille men hans ego förstörde honom totalt...usch! Jag klarar inte av människor som ser ner på alla andra och tycker att en själv är bäst.

Dan skjussa hem oss vid 03.30..och då käkade vi lite nattmat..mer karibisk! Skitgott!

Idag så kom Claude´s halvbror hit. Dom käkade lite och pratade, men jag höll på att dö för det var så jäkla varmt i köket..uppåt 40 grader måste det har varit...

När dom åkte hem så gick jag och Claude ut på veranden och satte oss och snackade, kollade på folk och käkade quich.



Få se vad som händer ikväll..vem vet!


Ashley, Cassie och Dan




Phillip och Claude



Footballkillen ritar lite



Stackarn!



Nattmat! Roti (bröd), currygryta med kikärtor, pumpa, quich, kex och nötter. Wiie!


Shit!


Jaaapp!!



Det ni !!!


Igår 26/4

Igår gick vi upp tidigt och åkte in till Manhattan. Först tog vi en taxi upp till West village..som jag måste säga är nu mitt favoritställe..riktigt mysigt ställe utan alla turister. Såg ut på husen som att det var där som dom spelade in Sex and the city..där Carrie bor....men jag är inte säker... Vi var in på Marc Jacobs affären som säljer grejjor som är mycket billigare än i den riktiga affären. Så jag köpte lite småplock..men jag ångra att jag inte köpte andra saker där inne så det blir nog en tur till dit.
I 20-25 grader gick vi sedan runt i Soho och kikade i affärer. Köpte lite mer saker på den japanska affären. Vi tog också en sväng till chinatown. Det är som att komma till ett annat land (förslagsvis Kina) när man är där. Luktar fisk, kinesisk musik överallt och alla är kortare än både mig och Claude.

Efter Kina så bestämde vi oss för att köpa sushi och åka tunnelbana upp till Central Park (det stället jag inte har hunnit besöka än) Jäättemysigt! Men helvete va ungar det var överallt! Vi gick bara en liten sväng där inne..för vi hade så ont i fötterna efter allt gående i Soho.

Nu är klockan 13.21 här..och det är 25 grader ute! Underbart!
Idag ska vi troligen ut, vet inte var än men vi hoppas på Manhattan och Bourbon Street...en bar som vi var på när jag var här förra året i Maj. Hoppas hoppas!

Nää..dags att vakna nu! Hejhej!



Fika på Starbucks



Tunawrap!




Ett sött litet träd mitt i streetan




Korsningen där Chinatown och Little Italy möts



Central Park!
Utsikt från berghällen vi satt på
...ungjävlar!



Självklart käkade vi sjögrässallad till sushin



Sushi!!



Jag!



En väääldigt tam ekorre..



Bluubb

Hade en underbar dag på Manhattan idag....berättar mer om det imorgon, nu ska jag sova!



Seeg!

Regn och tråkigt väder här, jag har bara varit seg dom senaste dagarna..inte gjort så mycket så det är därför jag inte har bloggat..
Ska bli runt 28 - 30 grader i helgen....längtar!!!



Soool!


Lördag 18/4 = Manhattan

Helt underbart väder har det vart idag! 22 grader och strålade sol!  Love it love it love it!

Idag åkte vi till Manhattan!Jag var tvungen att köpa ny ögonfransböjare(?) för den som jag tog med från Sverige råkade någon trampa på..inge bra.....
Jag köpte en sjal för 50 kr av en försäljare på gatan och lite sushigrejjer på en rolig affär i SoHo. Vi var också tvugna att åka till Dylan´s Candy Bar för att fylla på lagret med Jelly Beans.Dom hade ingen air conditionin där inge så det blev bara en snabbis.  Efter det så var vi jättehungriga..men upp på Lexington Ave så måste man vara miljonär för att käka mat..om man nu inte vill ha McDonald´s.....Men det ville vi inte, såå vi tog en taxi till Time Square och åt burgare på TGI Fridays istället....gott gott!

Ont i fötterna efter allt gående??..Jaa!!..men det var det värt!


Våran rutt idag..klicka för större!







Gratis läppglans jag fick på Sephora.




Gissa..




Time Square!



Jag vann!!...för en gång skull



Claude blev lite ledsen..

16/4 = Utgång!

Sent i går kväll kom Lorenzo, Randi och Dan över. Taxi till downtown Brooklyn och till baren som hette Loki.
Riktigt roliga hade vi, synd bara att Randi åker tillbaka till Californien på lördag.



Dan (som är sur för hans öl tog slut), Claude, Lorenzo och Randi




Vii!



Efter många misslyckade försök så fick vi äntligen ett foto på Dan som ( hahaha jag skrev hjular förut..fan va trög men blir av att prata engelska hela tiden...glömmer bort svenska ord.....vad fan heter det som han gör på bilden???)




Jag och Randi i väntan på tåget...7th Avenue



Dan....




Bild 1   Väntar på mat på grekstället
Bild 2   Kl 05.40  -Maaat! Lamm i pita, skitgott!



Glass!

Det blev inge Prospekt Park..och det blev ingen cirkus! Men men så kan det bli!
Claude och jagt bestämde oss för att gå till Baskin & robbins för att käka lite glass. Efter att vi hade gått ett kvarter så mötte vi Phillip ( Claude´s granne) som var på väg hem. Han ville också ha glass så han hängde på han med. Skittrevlig kille!
Det var en liten bit att gå..men det var bara skönt.  Sool!!



Phillip och Claude på Baskin & Robbins



Mintchoklad och Almond chocolate fudge..mmm



På väg hem



Utanför huset



Bluma


Soool!

Det är jättefint väder  i New York idag! Snart ska vi iväg till Prospekt park en sväng, senare ikväll blir det cirkus!







Ett litet sött (äppel tror ja) träd på bakgården här hemma i Brooklyn
.







Ny favorit!


I förrgår 12/4

I söndags träffade vi Lorenzo och Randi! Vi var iväg till en mexikansk restaurang i downtown Brooklyn. Jäättegod mat och trevligt sällskap!

Jag har varit lite seg med bloggandet..men det har inte hänt så speciellt mycket här..men det kommer igång snart..det lovar jag!



Randi och Lorenzo




Lorenzo försäker skydda Randi från Claudes fisar..



Begravning...



Idag tog Kalles randiga kaviar slut...Claude blev ledsen...




Han bar kaviaren över hans huvud och sjöng lite..på väg till sopptunnan.




Ledsen Claude..



Nu ligger den där..alldeles tom och ensam.




Paket från Sverige!

Imorse när vi satt och käkade frukost så kom brevbäraren med paket till Claude..Jag såg direkt att det var syrrans skrivstil och blev jätteglad!



Påskpaket!





Sega råttor och ormar som är Claudes favoriter och Brio kola och Riesen som är mina!!



Claude blev arg när han inte fick äta godis till frukost..



Sen blev han glad!


Tack så mycket Mama, Papa Therese och Andreas!!

10/4

Igår var vi iväg och handlade på Fairway! Stoor affär som låg  precis vid vattnet, med utsikt så man såg frihetsgudinnan.

Det är en väldig skillnad på pris här och i Sveirge...allt som är nyttigt är dyrt! Man förstår verkligen att många är överviktiga här eftersom det är så billigt och lätt att få tag i fet mat.
Jag såg reklam på tvn för Burger King igår, 99 cent för en barnmeny + en leksak. Alltså 8kr för att göra din unge mätt och ge den en hjärtattack i framtiden...skitbra! Om jag vill ha "Special fitness meal" som det heter.. på en kina restaurang måste jag betala dubbelt så mycket som dom andra rätterna på menyn...Helt sjukt!  Inte lätt att vara nyttig i USA.



Claude och Mary
Frihetsgudinnan til höger i bakgrunden




Claude och Jag



Gigantisk affär..




..men självklart så var chipsavdelningen störst!

9/4

Idag var iväg till Soho för att köpa shampo! Claude våga inte släppa iväg mig själv så han hängde på han me.



Claude och jag på tunnelbanan på väg hem
.




När vi kom hem så käka vi vattenmelon och vindruvor
!





8/4

Idag var vi i Manhattan. Tänkte försöka shoppa det som jag hade planerat men...jag hitta ingenting av dom sakerna och jag glömde bort att köpa shampo..haha fan då! Det som var viktigast glömde jag!
 Jag köpte iallafall 3 t-shirtar på Forever21. Billiga affär med snygga kläder, men det är alltid kaos där inne, folk överallt och kläder i oordning.

Imorgon mååste jag köpa shampo så för att inte tortera Claude med mer shopping så åker jag nog själv till Grand central eller Soho i Manhattan. Han blev orolig bara av att jag gav förslaget att jag ska åka själv men det kommer nog gå bra. Jag kan tunnelbanan nu så det är lungt!



En trött och törstig Claude...stackarn!




Höghus vid  Bryant Park




Höll på att bryta nacken där...




Jaag!




Fint hus på samma gata som vi bor på hemma i Brooklyn



Manhattan nästa!


7/4

Idag sov vi till 12...riktigt skönt var det! Lorenzo och Daniel kom över i går kväll för att umgås och jobba med lite med ett projekt som Claude och dom har på gång tillsammans. Jag lyckas alltid somna när dom är här. Inte för att dom är skulle vara tråkiga, tvärtom, utan för att det är något med Claude´s säng som gör att man bara slockar. Däckar totalt!

Idag tog vi en promenad till en annan del av Brooklyn för att köpa grönsaker. Grönsakerna som finns på C-town (ett ställe ett par kvarter bort) är helt Ok men lite dyrare...så det va värt att gå en bit. Det var ett judiskt område den affären låg i, vilket jag inte är van vid. Judar här borta har på sig svarta rockar, svarta hattar, har 2 lockar vi sidorna ansiktet och alla ser stränga ut. Aldrig vart med om förut men det var lite häftigt att se.

Mary ringde när vi var i grönskasaffären. Hon och Phillip ville äta middag med oss igen..men där här gången ville ta oss med ut till en restaurang som låg i Brooklyn Hights. Restaurangen serverade polsk mat, vilket jag aldrig har ätit förut. Till förätt tog vi alla en champinjonsoppa som var jäättegod! Sen så beställde Mary in nå slags piroger som man åt med äppelmos..konstigt men jäättegott det med! Till varmrätt ät jag gulash med potatis och rödbetor. Det var hur mycket mat som helst som man fick in så ingen av oss orkade äta upp allt...så blev 4 doggybags hem!

Imorgon blir det Manhattan och Macys! Dom har rabatt så jag vill dit och kika lite, kommer nog vara hur mycket folk som helst och Claude kommer att bli galen.

Inplanerat att köpa: Svarta skor, shampo, underkläder. m.m (oroa dig inte mama)

Kaan nog bli en lunch på Ruby Foo´s...Kaaan nog hända!


Nu ska jag tvinga Claude att sova så vi kommer upp i bra tid imorgon.

Howdy folks!



4/4

Idag var vi nere vid downtown Brooklyn för att byta min skinnjacka....Jag har inte använt den sedan jag köpte den så jag kände att det vara slöseri med pengar om jag skulle behålla den och inte använda den...ja ni fattar!
 Det var ett jäkla krångel att komma dit..tåg till Atlantic ave....gå i 20 min - buss 15 min - gå 15 min..bara för at komma till den jäkla affären. När vi var klara där så belöna vi oss med att äta sushi  rakt över gatan! Från 1 till 5 så hade dom happy hour! En hel rulle maki för 2,50 dollar och sushi bitar för 1 dollar styck...Claude och jag var i himmelen! God sushi men grejjen är att vi alltid jämnför med Rubys Foo´s....och det går helt enkelt inte!
 Efteråt så ville vi hem..efter allt letande efter affären i blåsten gjorde oss sega, men självklart så skulle det vara problem att komma hem också! Bytte tåg ungefär 3 gånger...skitsegt, men vi kom hem iallafall!
 Daniel, David och Star stack just härifrån till Dunkin donuts för att klaga att dom inte har donuts....haha! Fråga mig inte!
Nu ska vi allafall sova...Jag var inte alls social när dom var här...kände mig tråkig som fan..men men ..man kan inte alltid vara på topp!

Hejhopp!


Claudie på sushistället!





Claude´s och min favorit...Sjögrässallad!! Underbart jäkla gott!




Jag skulle lätt kunne leva på sushi!





Jaag!



Hmm..

Jahaaa! Så fort gick det at tömma den påsen....Men jag fick iof hjälp så.....





Last night!

Igår blev det impulsutgång med Claudes vänner! Först så åkte Jag, Claude, David och Star (Ja..det var hennes namn) hem till Lauren som bor någonstans i Brooklyn..Helt galen tjej!! Hyperaktiv som fan men rolig var hon iallafall! Hennes mamma hade typ 300 katter och 20 hundar i den lilla lägenheten, helt galet!
Vi var där en stund och sen åkte vi till en bowling/ klubb ställe i Queens. Riktigt fint ställe men väldigt lite folk. Jag och Star slog vad om att den som förlorar i bowling bjuder den andra på en shot. Jag förlora ju självklart så det blev en shot med Patron till henne och mig, typ som Tequila! Själva grejjen är att jag aldrig lär mig att jag inte tål shot av någon form eller smak..men ändå så tar jag det! Bakfyllan imorse påminde mig iallafall om det....inte bra! Skärp dig nu Fia!!

Imorgon ska det bli riktigt tråkväder här. Regn,åska och blixtrar...jättekul. Men helgen ska iallafall bli fin och runt 20 grader!



Lauren och Claude




Claude och Jag





Vi bak i bilen på väg till Queens



David och Star till vänster och 3 av Claudes vänner som kom dit lite senare



Ping pong!



Fokuserad Claude






Krääk!

Hade en riktigt rolig kväll igår, men det orkar jag inte berätta om nu, det gör jag senare. Är så bakfull så jag skakar! Går inte så bra att skirva då haha!

Tänkte bara visa en bild på mina nya favoriter!





BooliBoliii!

Blev inte så mycket shopping på kings plaza igår...det var samma affärer överallt, och så roliga var dom inte heller.
Köpte iallafall en tröjja och halsband på Forever21 och en kanelkringla..haha!
Nu ska Claude och jag iväg och köpa avokado som vi ska ha till frukost.

Jag skriver mer senare, ha det så bra så länge!

RSS 2.0